Pepparkakshus och kökssoffor

Idag har världens bästa gudmor Marie varit här och gjort pepparkakshus med ungarna. Vilken lycka! Lilla G har pratat om det i veckor! Och liiiite svårt har han att låta bli att ta små mumsbitar!

Och lilla mamman då? Hon passade på att ta en lur på kökssoffan!


Tyvärr inte min kökssoffa... Denna raring finns vid Norgefararhuset, Klimpfjäll.


It´s a win - win

Gissa vad!?
Idag har en annan bloggare länkat till mig - första gången!! =) Yeey!
Fantastiska LG, som du hittar här http://www.blogkeen.com/view_blog.aspx?id=7305327&blog=198694 skriver att mitt tidigare inlägg om damm och diamanter hade en positiv effekt på hans dag.

Fantastiskt att få påverka en annans människas dag på det sättet! Och sen få cred för det!

Det är win - win i vardagen det!Bland damm och diamanter...

Det är kontrasterna som göret!
Livet alltså!

Att spendera tillvaron mellan motsatserna och känna sig hemma varsom.
Att ena dagen vara dressad och mejkad, redo att ta över världen.
Att nästa dag tassa i mjukisbyxor och tofflor, osminkad och rufsig.
Att njuta fullt ut, oavsett.
Att fundera över storheten i det lilla.

Det är jag. Yta och djup. Det är så jag vill ha min tillvaro.
Att ta skit och göra det till guld.

Då och då blir det extra tydligt. Som idag. När jag sorterade tvätt och gick igenom sonens jackfickor, för att undvika ytterligare en tvättmaskins alltför tidiga haveri...
Och där, i tvättsugan med tvätt upp till fotknölarna, hittade jag omsorgsfullt utvalda små skatter; en barkbit, en fin kotte, en femkrona, en rosa pärla och en metallbit. Alldeles speciella fantastiska skatter.
Och jag känner mig lycklig, och jag känner mig tacksam.
Över att sonen har den förmågan. Att hitta diamanterna i dammet.

Det är så jag lever mitt liv, bland damm och diamanter...
Det är så jag vill att min blogg ska vara.
Förresten, vet ni hur namnet kom till; "damm och diamanter"?
Faktiskt genom yngsta sonen som en dag sa, "Vet du vad jag samlar på? Jag samlar på damm och diamanter!" 
♥ 


Perspektiv

Har haft en fantastisk helg. Bara varit med familjen, myst, stökat fram advent (hm, uttrycket måste komma från makens rötter i inlandet...), bakat saffransskorpor och lussebullar med vit choklad, hälsat på härliga vänner...
Och fått perspektiv. På livet. Igen. 

Jag vill ha en tillvaro som ger mig medgång - inte motstånd, jag vill vara i växande - inte i karantän, jag vill omge mig med människor som ger energi - och inte tar. 

Dags att byta fokus. IgenPerspektiv... Från mitt smultronställe vid Höga kusten!


Coachmöte

Har ikväll varit på coachmöte, med andra coacher i världsklass! Givande, som alltid!

Dagens övningar belyste verkligen vikten av att bygga förtroende, tillit och hålla klientens agenda högt! Men övningarna gav mig också vetskapen om att jag är en bra coach, även när jag inte har mina bästa dagar - att de elva kärnkompetenserna inte bara är verktyg, att dom också är autentiska med mina värderingar och att jag därför bär med mig dem i möten med andra, oavsett toppdag eller ej!
Förresten, vet ni vad jag kom på imorse, på väg till jobbet?
Jo, att om en månad är det som mörkast, och sedan vänder det.
Vilket innebär att om TVÅ månader är det ungefär lika mörkt/ljust som nu, och det kan jag leva med! ;-)

Önskar er alla en fin morgondag!!


Och så var det det här med motivationen...

Det finns mycket att säga kring motivation. Det finns yttre motivation, och det finns inre motivation. Och det finns mycket letande efter motivation, och det finns en del hittande av motivation.
Men vad gör du när den är borta, försvunnen, inte villig att visa sig trots ihärdiga efterlysningar!?
Varför inte bara hoppa över motivationen! Japp, helt enkelt bara göra! Låter det märkligt?

Fick en gång ett mycket gott råd av en klok kvinna, som sa att "Du har ett klokt huvud. Om ditt huvud vet vad som är bra för dig, varför inte bara lyssna på det, istället för att invänta känslan?" Helt enkelt bara göra, och sen får motivationen infinna sig. Eller inte.

Funderade över detta... Hoppa över självaste känslan, jag? Som är känslomänniska nr 1! Kunde det ligga något i det, göra annorlunda - få annorlunda resultat! Värt att försöka?

Praktiserar nu detta varje vecka, ställer klockan på 05.30, muttrar för mig själv "Jag behöver inte ens vilja detta, det räcker att jag gör...", klär mig, tar min träningsväska, sätter mig i den kalla bilen i den mörka morgonen, fortfarande muttrandes "Jag behöver inte ens vilja detta, det räcker att jag gör...", styr kosan mot iksu och väl i bassängen glömmer jag bort att muttra - och 30 minuter senare kommer belöningen, i form av bubbelpoolen och lyxen av att bara ha mig själv att göra mig iordning! Just do it!


När hjälpen sviker...

Mina tankar går idag till Emil.
Emil som i början av året avled, utan att få den hjälp han så väl behövde.

Funderar över hur det känns att ringa 112, inte bara en gång, eller två gånger - utan tre gånger och verkligen be om hjälp, och behöva säga snälla, jag kan inte andas, och ändå inte få den hjälp man behöver. Den hjälp man faktiskt litar på att man alltid ska ha "rätt" att få, den hjälp som kan avgöra skillnaden mellan liv och död. Den hjälp man inte ska behöva tigga om att få.

Hur känns det, när den yttersta hjälpen sviker? Vilka tankar far genom ens huvud? Ryser och saknar ord vid tanken på den ångest och rädsla som måste omge den stackars människa som inte vet vart man vänder sig när 112 vägrar hjälpa, det finns ju liksom ingen annanstans kvar att vända sig!

Hur långt ska det gå, hur många offer, i hur många instanster/organ/myndigheter/förvaltningar/etc ska det behöva offras liv, hälsa och värdighet innan andra värden än pengar prioriteras?


Sötaste handläggaren på FK...

Dagen tillbringades till stora delar med Försäkringskassan. Den söta killen jag hade att göra med förklarade tålmodigt för mig att det kunde ta lite tid det här...
Han fortsatte sedan med att förklara att jag nog inte skulle få så mycket pengar, för de som var fattiga skulle få mer. Tydligen ansåg han att jag hade tillräckligt...!

Innan besöket var över hade jag lyckats sno åt mig både en och två kramar - och jag ska aaaldrig mer klaga över handläggningen på FK!


Den söta handläggaren... Och kontoret? I vårt kök! ;-) Och "Försäkringskassan" var helt enkelt hans kassaapparat! ♥


Äsch då...Oh, well... Thank you! ;-)


Knockad, tiltad och nollad...

Vad var det som hände? Ena veckan pigg och alert, och nästa vecka... totalt knockad, tiltad och nollad! Ingen energi kvar!
Hm... hur var det nu? Visstja! Vintertid!
Det skulle ju förklara mer än mörkret... ;-) 
T ex sötsuget!
 


Känns ju lite som en utmaning att övertyga hjärnan om att det är en bra idé att börja om med simningen nästa vecka...

Nåväl, fredag imorgon och halvdag på jobbet, kind of nice!Från ord till handling...

Lite läskigt är det att ta steget. Ni vet, att göra det man sagt att man vill göra, att liksom fejsa sina tankar och drömmar och omsätta dom i handling. Att gå från nuläge till önskat läge.
Men i dag gör jag det. I dag börjar jag blogga. I dag går jag från ord till handling.Tack Ingrid, för stödet och tilltron. Tack Älsklingen för den praktiska hjälpen!


RSS 2.0