Kaos

"Vårt palats är ett fullkomligt kaaaos..."
Och ingen förändring i sikte.Word

Hittade av en slump asken med kylskåpspoesi i veckan.


Skulle göra annat, men fastnade och letade.
Det är ungeför som med korsord; "bara ett ord till..."


Som balsam för själen

Har tillbringat kvällen med finaste Marie. Som vanligt rör vi oss mellan stort och smått, yta och djup, skratt och allvar.
Och som vanligt fylls jag av härlig, bubblig energi.
Som balsam för själen.

Vårkänslor

Har vårkänslor...


Jävlar anamma

Det finns ilska. Och sen finns det ilska. Och dom bör inte blandas ihop.
Den ilska jag pratar om är den som har energi, råhet, styrka, lite jävlar anamma - ni vet, den som leder mot agerande.
Och ibland är det rent av skönt att vara arg på just det viset. Det leder till insikter, beslut och vägvisning. Den ilskan tar ingen skit, tillåter inte att man gör sig till offer, tvärtom. Den manar på att ta kontrollen över sin tillvaro, att ta dom nödvändiga besluten och visar en sanning som man ibland väljer att blunda för. Och det kan vara bra.


Menar du det du säger?

Insikter utan avsikter ger sällan nya utsikter...


Träningsdjävulen

Bestämde mig för att i dag skulle det var dagen D. Den dag när jag skulle börja träna igen, efter att ha haft ett långt, högst ofrivilligt, uppehåll.
Eftersom simningen visade sig inte var det mest optimala för mig tänkte jag att gymmet blir bra, bara det att jag inte satt min fot inne på gymmet på några år... och lite till...
Men, eftersom man ibland ska ha tur som en tokigt hade bästa Marre-bruden, aka min PT, aka The Holy Godmother, aka My Sister in Arms, erbjudit sig att hjälpa mig att sätta ihop ett träningsprogram, anpassat efter mina träningsmöjligheter.

Så jag och Marre-bruden stämde träff på iksu och jag fick en fenomenal genomgång och update.
Och då händer det som brukar hända mig, när jag väl tar mig i kragen och tar mig till iksu - jag blir som förbytt. Fröken sitta-i-soffan-och-dricka-te blir helt plötsligt Fröken-nu-ska-jag-hänga-på-gymmet-varje-dag.
Och jag måste stanna upp, göra en reality-check och inse att jag håller på att drabbas av träningsdjävulen!

Så, efter att ha gjort en kompromiss med träningsdjävulen kan jag härmed deklarera att till veckan gör jag min comeback, både med träningen och på gymmet! Wish me luck!Om ni ser någon på gymmet som irrar runt med stirrig blick kan det vara jag som gått vilse, eller helt enkelt slagit huvudet när jag ramlat av pilatesbollen...


Att ha en annan dag...

Lördagförmiddag och jag har hela kroppen full med nöjdhet.


Har en förkärlek för vissnande tulpaner, dom blir så vacka på bild...


Att ha en sån dag...

En sån da hä ha vart, en sån märkli da...
Ja, vad säger man, det blev inte som planerat, det blev... nåt annat!?

Efter att ha fått planera om och boka om hela min eftermiddag hamnade jag så småningom på Maxi i alla fall. 
När jag sitter i bilen på Maxiparkeringen för att avsluta ett telefonsamtal smäller gubben (ja, det var en gubbe!) i bilen bredvid upp dörren på min bil. Jag stirrar på honom och han stirrar på mig, men han gör ingenting. Hans fru hoppar in i bilen och sedan backar han ut. Jag känner mig jätteirriterad och går ut för att kolla om det blev någon skada - och då, men inte förrän då, kliver mannen ut för att kolla läget!

När jag sedan har handlat, och vi vet ju alla hur energigivande det kan vara... not, går jag mot bilen - och vad ser jag?!?! Jo, hur bilen mittemot backar rakt in i min!! Och stannar inte av för att kolla eventuella skador!?
Efter att ha snurrat omkring på parkeringen en stund parkerar han bredvid mig och hans fru kliver ut och jag tänker att nu vill de väl kolla hur det gick? Men nej! Hon tittar inte ens på mig, och börjar istället att skrapa bakrutan!
Jag påpekar att att de backat in i min bil och då svarar hon mig att jag får prata med hennes man! Och att hon är skitförbannad på honom!?!? Hon går sedan till förardörren och säger: "Det är någon härute som vill prata med dig". Mannen svarar något och kvinnan säger: "Det är hon med den röda bilen". Mannen muttrar, kliver ut och när jag säger att ni backade in i min bil svarar han: "Nä, det gjorde jag väl inte".
Jag känner hur adrenalinet pumpar och jag tror inte inte min öron! När han förstått att jag faktiskt sett det som hände försöker han slingra sig och säger att det syns då inget!!
Efter att ha fått hans namn och telefonnummer åker jag äntligen hem!Väl hemma pussar jag på mina favvokillar och låter irritationen rinna av mig.
När det sedan är dags för läggning av små änglar kan det vara så att mammans tålamod har provats lite för många gånger under dagen och när jag trött suckar över ungarnas omständigheter som gör att läggningen känns en evighet bort säger Stora A med stort leende och en energinivå som inte matchar tiden på kvällen:
"Mamma, jag önskar att jag kunde magi, önskar du?" Jag tittar upp och funderar över frågan, när Stora A fortsätter: "Då skulle du kunna få fart på oss!". Och jag skrattar bort resten av dagens spänningar...


Antitant

Och här kommer motpolen, till mitt tantinlägg
(http://dammochdiamanter.blogg.se/2012/february/37-eller-73.html)

Det är kontrasterna som göret! Livet alltså.


Alla hjärtans dagar

Så var det åter igen alla hjärtans dag och affärerna svämmar över av nallar, gelehjärtan, diverse chokladaskar, fördyrade rosor och annat krimskram som överhuvudtaget kommer i närheten av hjärtan, rosa eller rött.
Nu låter det som om jag är emot alla hjärtans dag, men det stämmer inte alls. Jag tycker om alla anledningar att fira, och jag tycker om hjärtan, och jag älskar rosa!

Det jag verkligen tycker om är tanken på att komma ihåg alla som står mig nära, men varför inte göra det V A R J E dag, liksom?

Och vad jag tycker är än viktigare, är att faktiskt komma ihåg den viktigaste människan i ditt liv...
DU SJÄLV!


En kul vecka, helt enkelt.

Vilken vecka jag haft! En av de bästa på länge! Saknar ord som kan göra veckan rättvis, så jag kommer inte ens försöka - men jag kan försäkra att jag i alla fall njutit i full drag och gått omkring med ett stooort leende!
Började med Shiftlunch på tisdagen, där jag pratade om coachande föräldraskap inför lunchsugna deltagare och blev intervjuad av tv4!!Resterande vecka fortsatte att gå i coachingens tecken; med öppet hus om coaching, seminarium i Maria Nemeths coachmodell, samt utbildningen i parcoaching! Kan lugnt säga att jag är lite hög på coaching just nu! Får säkert anledning att återkomma mer kring det!

Avslutade sedan veckan med tjejfest!


Givetvis med smarrig efterrätt...


...och goa medhjälpare!


Hemmagjord glass med jordnötter och mörk choklad. Verkade gå hem hos tjejerna!Söta Camilla kom ända från Ö-vik!


Tjejerna hade med sig fina blommor och presenter!
Nu ny vecka, men nya utmaningar!


Bubbel...

I dag har jag varit på tigerjakt, jag har bestigit berg, jag har utmanat mig och jag har överlevt.
Utan papperspåse.

Ett litet steg för mänskligheten, ett stort steg för yours truly.
Så i kväll firas det, med bubbel - because I'm worth it!37 eller 73?

Jo, så att... Då har man blivit tant då...!? Eller?

Vadan detta, kanske ni undrar? Jo, det ska jag förklara för er.
Har länge haft en förkärlek för saftning och syltning, har gjort marmelader och chutney, fixar palt och köttgrytor.
För några år sedan började jag också uppskatta bakning, och gör det gärna och ofta.

Till saken hör också att jag prenumererar på Allas (ni ser - tecknena hopar sig!) och en tisdag för någon vecka sedan när den nya Allas-tidningen damp ner i brevlådan blev jag alldeles till mig! Däri fanns en stickbeskrivning på den sötaste mössa jag sett.
Slängde mig på telefonen och ringde mamma, som lovade att fixa garn och stickor, och utrusta sig med massor av tålamod för att hjälpa mig att komma igång!
Och när vi sedan har lagt på och jag står i köket med ett stort leende över hela ansiktet slår det mig - Jag håller på bli tant! Allas, stickning, bakning...

Några dagar efter denna "insikt" var jag på apoteket och handlade, och när jag kom fram till kassan frågar den snälla och hjälpsamma damen: "Vill du köpa några tantartiklar, vi har specialerbjudande nu?" Jag stirrar på henne och tänker: "Vad sa hon för nåt? Herregud, syns det nu också på mig att jag har blivit tant?!"
Så jag kommer fram till att det är bäst att fråga igen; "Ursäkta, vad sa du?" Damen svarar; "Vill du köpa några tantartiklar, vi har specialerbjudande nu?"
Jag tänker efter någon sekund och sedan slår det mig, hon säger "tandprodukter" - inte "tantprodukter"!

Och jag bestämmer mig för att det är dags att göra något "otantigt", som att shoppa lösögonfransar!


Finfina helgen i bilder!

Ännu en fantastisk helg till ända!

Har hunnit träffa fina mamma och pappa, firat min älskade lillebror och hans bonusson i förskott, kramat om svägerskan, shoppat loss i Birsta, spaat på Hotell Södra berget, ätit fantastisk mat, kollat in Mello, busat med Zigge och lärt mig sticka (igen!?).
Och nu väntar en fantastiskt rolig och spännande vecka!

Men först - helgen i bilder! Håll till godo!


Fina vantarna lilla mamma stickat till mig.


Fina och nya fototapeten i trappen. Med den utsikten känns det ju nästan som om man är tillbaka i köket i Ramvik!


Fina och gamla barngungstolen, som pappa hade som liten.

Fint och farligt!


Fina Zigge-mannen!


Fina shopping-"fynd"...


Barndomsböcker

Mina två favoritböcker från när jag var liten...
Har alltid känt att jag kunnat identifiera mig med "Pingvinen som alltid frös"...
Hur den slutade? Han gjorde om ett badkar till båt och drog till Söderhavet!


Jag ska försöka...

Försöka finns inte...!
Sug på den! ;-)

RSS 2.0