Gammeldags diabildsvisning, typ

Men hörrni, jag utlovade ju bilder från vår Roadtrip anno 2012!
Känsliga läsare varnas, likheter kan finnas med gammelsfasters diabildsvisning från tidiga semestrar på Mallorca. Typ.
 
En solig torsdag i juli stryrde vi kosan från Härnösand (inser ni vad det gör för det allmänna välbefinnandet i en bil om man startar 20 mil söderut från där man faktiskt bor!?) mot Uppsala. Uppsala var så där fantastiskt vackert och trivsamt som jag föreställt mig och bjöd på en riktigt härlig sommarkväll med livliga gator och vackra vyer.
 
 
Första natten i tältet var spännande. För hela familjen!
Så, hur var det då, att sova i tält? Det var ljust och fuktigt. Och fåglarna kvittrande hela natten igenom. Jag vaknade ungefär en gång i kvarten, kändes det som i alla fall. Och jag frös och snodde in mig i sovsäcken. Och tyckte att livet i tält var alldeles, alldeles underbart!
 
Däremot är jag väl inte helt övertygande om att campinglivet och fru Sjögren går hand i hand... Verkar vara en mycket speciell kultur som råder på campingar. Säger inte att den alls är otrevlig eller så, bara kanske inte fullt ut min grej... Just nu! 
Sen, handen på hjärtat, är det inte helt enkelt att vara en fåfäng människa på en camping! Håret blir fuktigt, kläderna blir fuktiga, det är kö till duscharna, som inte inbjuder till någon längre vistelse. Sminkningen, om man inte gör den i backspegeln, vilket också fungerar helt okej, sker inför tio andra kvinnor/flickor/tanters nyfikna ögon.
 
 
Efter Uppsala var det dags för Jönköping. På vägen dit for vi längs med Vättern och stannade till i Gränna för obligatoriskt polkagrisköp! Vättern bjöd på fantastiska vyer och Gränna var en charmig lite pärla. På Jönköping blev det hotell eftersom yr.no utlovat regn - vilket stämde.
 
 
 
Dagen efter stryde vi kosan mot Vimmerby och Astrid Lindgrens värld. Att beskriva Astrid Lindgrens värld går inte. Inga ord kan göra upplevelsen rättvis. Ändå hade jag inga större förväntningar. Men jag blev blown away! Plejset håller helt klart världsklass och kan jag varmt rekomendera alla barnfamiljer ett besök där!
 
 
 
Och sen då? Sen var det dags att slå upp tältet i Västervik, Lysingsbadet. Tydligen en femstjärnig camping. Och här var det folk vill jag lova! Kändes som om campingen var större är själva stan!
 
 
Och efter Västervik slogs tältet upp på Stensö camping i Kalmar, där vi blev kvar i tre nätter. Och jag kan konstatera att efter TVÅ nätter på samma ställe börjar tältet bli ett med naturen. Spindlar börjar göra nät, fåglarna kommer närmre, igelkottar söker mat, stora sniglar hälsar på, myrorna kryper ÖVER tältet istället för RUNT tältet... Ja, ni förstår.
Dagarna i Kalmar bjöd på stadsstros, besök i glasriket (där vi fick se hur det går till när man blåser Kosta Boda-glas) och Ölandsvyer. Och härlig, härlig sommarvärme.
 
 
 
Man kan väl inte bo på en camping utan att prova den inhemska minigolfbanan!?
 
 
 
Fantastiska skapelser från Bodas glasbruk.
 
Vackra Ölandsvyer...
 
 
Och jag är lite, lite avundsjuk på dom som alltid får bo så här. Inte i tält då, men så långt söderut, i en annan växtzon, där sommaren börjar tidigare och varar längre, där man har Europa runt hörnet och nära till Västkusten och andra pärlor.
 
Sen var det dags att börja styra kosan norrut igen. För att göra resan mer uthärdlig för ungarna övernattade vi halvvägs, på hotell i Södertälje. Man kan utan att överdriva påstå att hela familjen nu uppskattade en natt på hotell!
Efter en stor och god hotellfrukost avverkades de sista långa milen innan vi kom fram till Härnösand igen.
 
Och summan av kardemumman då? Tror nog att det kan bli en campare av mig med!

Övning ger färdighet... typ

Ja hörrni. Igår var det tre veckor kvar till Midnattsloppet. Och nervositeten har slagit till.
Jag var inställd på att det skulle bli ett träningsuppehåll på ca en vecka i och med vår bilsemester, men vad jag inte räknade med var att bli förkyld också!
Så, efter två veckors mer eller mindre ofrivilligt träningsuppehåll åkte löparskorna på idag igen!
Och jag skulle ljuga om jag sa att det gick över förväntan.
 
Nåväl, nya tag gäller. Och ignorera nervositeten. Och tankar på att jag fortfarande inte sprungit en mil. Eller texter som att "midnattsloppet är ett ganska utmanande lopp"...
Kunde dom liksom inte ha skrivit det tidigare!?
 
Jaja...
 

Samma lika

Önskar att jag skrivit detta!
Kunde inte ha sagt det bättre själv!

Sol, vind och vatten

Det blir liksom inte sommar förrän jag har varit till Rotsidan och tankat havslukt och kännt solvarma hällor under fötterna.
Västkusten må vara vacker och östkusten må vara fantastisk, men Höga kusten... That´s the shit!
 
 
 
 
 

Soljägarna

Ja, så då har vi påbörjat stigningen norrut. Mellanlandat i Södertälje, på Scandic Kungens Kurva, utsikt över IKEA. Känns passande, lite "hemmakänsla" liksom!

Vi har haft fantastiska dagar, började med tältning i Uppsala, följt av hotell i Jönköping, tältning i Västervik, och ytterligare tre nätters tältning i Kalmar. Vi har haft en osannolik tur med vädret och förutom en regning kväll i Jönköping har det varit soligt och fint. Sista dagarna har vi haft temperaturer på ca 26-28 grader- äntligen sommar! Hoppas på att kunna dra med oss värmen norrut!

Återkommer med bilder och mera!

Svensson

Japp, då påbörjas Roadtrip anno 2012.
Eller, vi tjuvstartade faktiskt igår, med att köra till Härnösand.
Men idag startar vi på riktigt.
Väskorna är packade, kläder för alla väder, takboxen på plats, musiken noga utvald och massor av ljudböcker förberedda för ungarna.
Och tältet! Tältet är packat!
 Inget är bokat  och allt är möjligt.
 
Svensson-känslan är total. And I love it!

Strumplös

 Om man räknar sommaren i antal barfotadagar har det i alla fall varit en helt okej sommar!
 
 

Oplanerade planer

Jag gillar planer. Planer får mig att längta efter de luckor av oplanerade möjligheterna som väntas på att fyllas med spontana guldkorn.
Faktum är att planeringen är A och O för att få företaget Familjen att fungera som det hyfsat väloljade (hrmf) maskineri det ändå är 10 månader om året.
 
Däremot lever jag för och hyllar icke-planernas intåg varje juli. Men som den plan-oman jag ändå är fylls även de ljuvligaste icke-plans-månaderna av planer. Förvisso trevliga och roliga, men ändå planer.
 
Men i år. I år har jag inte det blekaste aning om vad vi ska hitta på. Det enda jag vet är att jag ska på ett CX Works-pass idag, men sen vet jag inget mer. Jag vet inte vad det blir till lunch, jag vet inte vad vi hittar på imorgon och jag vet ännu mindre om vad vi fyller resten av våra fyra lediga veckor vi har framför oss.
Och det är en märklig känsla.
 

Batteriladdare

Efter två veckors ledigt börjar batterierna kännas laddade.
 
 
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                
 

Hemmaråtta...

Borta bra, hemma också bra.
Hemmamys i ett regnigt Umeå.
 

I´m still alive

Halloj där ute alla sköna själar!
Kikar in för att berätta att mitt högst ofrivilliga uppehåll från bloggen inte beror på semesterlunk eller bristande inspiration. Tvärtom. Men en strulande dator och en inlandsvistelse med bristande internetuppkoppling gör det hela mer utmanande!

Så jag tänker så här; när jag är back in town och kan komma över en fungerande dator återgår jag till business och bilder! Blir bra?

Until then - ha det bäst!

RSS 2.0