Nyfiken i en strut

Det är sista oktober. 2012.
Och jag skulle kunna skriva om en mycket givande, men jobbig BRIS-dag, där hårda sanningar och angelägna frågor levererades.
Eller så skulle jag kunna skriva om en uppfriskande prommis bland blöta löv och leriga vägar längs med en stilla och spegelblank älv.
Eller varför inte skriva om när den till synes lugna fru S fick temperamentskänning och svarta ögon gällande Norrtåg och ägnade 10 tågmil av 20 åt att skriva mentala arga mejl till nämnd mottagare.
 
Men. Istället väljer jag att uppmärksamma en årsdag, och inte vilken årsdag som helst - utan den första sedan denna blogg kom till. Oj så kul det har varit, och så himla glad jag är att jag vågade ta steget och börja blogga.
 
Och till min stora glädje har jag under gånga året fått lite läsare på bloggen. Jättekul!
Och jag blir så nyfiken!
Vilka är ni, vad är det som gör att ni återkommer, är ni samma personer varje gång, vad vill ni läsa mer om?!
Vet inte om det är helt PK av en bloggare att ställa såna frågor, men å andra sidan brukar jag ju göra saker på mitt eget sätt, så varför inte göra det nu också!?
 
Så, ta chansen och lämna ett avtryck, berätta!
Och du, TACK, för att just du tittar in!
 
 
Kärlek på er!

Barnsligt nöjd

Må hända att jag närmar mig den stora fyr-nollan, men en sak är säker - jag är fortfarande barnsligt förtjust i att fylla år.
Längtar hela oktober, har nedräkning, förväntan i magen och njuter sedan i fulla drag på dagen D.
Har alltid varit så och egentligen ser jag ingen anledning till varför jag ska sluta med det. Jag menar, en hel dag som är MIN - what´s there not to like?
Synd bara att det är så långt nu tills nästa gång...
 
 
 Finaste teckningarna från finaste killarna...
 
 
 
 ... och fina presenter...
 
... och fikafrossa!
 
 
 

Härliga helande höst

Idag, mina vänner, bjuder jag bara på ett gäng höstbilder.
Och önskar er en fin fredag!
 
 
 
 
 
 
 
 

Åsså var det det där med acceptansen...

Acceptans är all förändrings moder. Tänker jag.
För mig är det så. Allt börjar med acceptans. Och slutar med acceptans.
Däremellan finns ett spektra av motstånd, förnekelse, insikter, mer motstånd, mer förnekelse, sökande av genvägar. Och slutligen, efter acceptans, handling. Och förändring.
 
Vet inte hur många gånger jag har stångat mitt huvud blodigt, i försök att hoppa över acceptansen. Försökt att gå från insikt direkt till förändring. Men fastnat i frustration. Tills jag kommit på att jag glömde bort acceptansen. Att acceptera rådande situation.
"Att acceptera det jag inte kan förändra, mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden."
 
Jag behöver inte gilla mitt öde, min spelplan, min spelpjäs eller ens mina motspelare. Det handlar inte om tyckande. Det handlar egentligen inte ens om att värdera situationen. 
Det handlar om att acceptera. Detta är min giv. If you don likte it - what are you gonna do about it? Antingen stannar du kvar, spelar spelet utifrån dina förutsättningar. Eller så slutar du spela. Letar andra mot- eller medspelare. Blandar leken och ger om. Beroende på inställning och vad som ligger inom din kontroll.
Men hur som helst; det börjar med acceptans. Och slutar med acceptans.
 
Att förändringen däremellan kan vara liten eller stor, glädjande eller smärtsam, obetydlig eller avgörande - den resan är vi mogen för först när vi accepterat grundförutsättningarna.
 
Och det är inte alltid lätt. Men behöver inte heller vara svårt.
 
Och vet du vad?
Det krävs en hjälte att leva mitt liv. Och det är jag.
Och det krävs en hjälte att leva Ditt liv. Och det är Du.
 

Tuffa tisdagar och himlen runt hörnet

Tisdagar är tuffa dagar.
Dom kräver lite mer medvetenhet och ansträning för att bli bra dagar än veckans övriga dagar. Men om man bara ger tisdagar den uppmärksamhet dom förtjänar kan dom bli riktigt bra. Som denna tisdag, som började med finfint sällskap, morgonträning på Iksu Plus medan solen gick upp och sedan frukost med vy över älven. Det är liksom så tisdagar ska börja. 
Då är det lättare att hantera trötta hjärnor och virriga tankar.
 
 
Förresten.
Om Kaos är granne med Gud, borde inte det betyda att man stundvis är ganska nära Himlen...!?

Påfylld

Ibland händer inget och ibland händer mycket. Själv gillar jag båda lägren.
Just denna helg hände det lite mer.
Fredagen bjöd på make over i form av ny hårfärg; den eviga blondinen blev en brunett. Följt av spontanmiddag på Bishops med grannarna och sedan stand up med Al Pitcher och The fika tour. Skrattade från början till slut, kinderna värkte och sminket rann. Om det är sant att ett gott skratt förlänger livet bådar detta gott!
 
Lördagen bjöd på fina vännernas bröllop. Och nog är det speciellt med bröllop. Alla är glada, generösa och allt handlar om kärlek. What´s there not to like, liksom. Brudparet var vackra och lyckliga, gästerna pratsamma och på G, maten god och musiken bra!
 
Och som om det inte vore nog har helgen bjudit på fantastikt väder och jag har tankat massor av ljus, sol, familjemys och energi från härliga människor. Och känner mig tacksam och påfylld.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

En annan typ av fredag

Mams har kommit på besök och jag har en hemmadag. Lilla G gör oss sällskap.
Passade på att inleda fredagen med ett långpass på iksu och har sedan njutit av te och rostade mackor.
Alltså, kolhydrater är min last och rostade mackor min akilleshäl. Med hemmagjord rabarbermarmelad! Galet gott!
Njuter just nu av att vara osminkad, gå i mjukiskläder, ett avslaget tempo, Gustav-kramar och soft musik i högtalarna.
Och ser fram emot frissabesök, Al Pitcher-föreställning och fina vännernas bröllop i helgen.
Det blir bra dagar det här.
 
 
Trevlig fredag på er fina bloggläsare!
 
 

När livet ger dig citroner - gör lemonad!

Ibland vet jag att jag har mycket att göra, saker som behöver göras.
Men så blir det helg och jag kommer inte ihåg vad som skulle göras. Men känslan finns kvar i kroppen att det var en hel del som var både tänkt och planerat.
Så vad gör jag då?
Jo. Jag bakar. Eller saftar. Eller syltar.
 
I helgen blev det citronsaft!
 
 
 
 

Med risk för att upprepa mig

Mer höst...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Byte av fokus

Efter en veckas skrivkramp har tomheten bytts mot tankar och tystanden mot ord.
And I´m back.
 
Läste en krönika i VK igår, fylld av sanning och kärlek, om föräldraskap.
Krönikören vill lyfta bort det rosa lulllull som man (läs vi föräldrar) lätt omger föräldraskapet med i sociala medier och i samspel med andra. Om hur otroligt närvarande man är som förälder, att barnen får ta all ens tid och att det är så man vill ha det, att nattningsproceduren är fanstastisk och annat som gärna framhålls som föräldraskapets storhet.
 
På ett varmt sätt satte krönikören ord på andra sidor av föräldraskapet. Att det finns föräldrar som inte tycker om att leka och pyssla. Att nattningen inte är en stund för mysigt småprat där barnet delar med sig av funderingar - utan istället är en förhalningsprocess som mer påminner om Alfons Åbergs "ska bara".
 
Och jag blir glad. För den bilden är också sann. Att vara förälder är inte glädje 24 timmar om dygnet. Det är inte ett madonnalikt leende över ungarnas alla tilltag. Det är inte alltid en ängels tålamod över den orkan som dragit in över det en gång så välstädade palatset.
 
Som så mycket annat i tillvaron tänker jag att det handlar om inställning.
Att vardagsrummer helt plötsligt förvandlats till ett lekrum kan lätt orsaka en förlamande trötthetskänsla där man inte vet var saneringen ska börja. Men andra gånger får precis samma situation den ömma modern att le och tänka "så himla bra de leker tillsammans".
När legot ligger utspritt över hela huset och orsakar smärtsamma avtryck - bokstavligen - under fötterna har man mer än en gång lust att svära högt. Andra gånger får det den ömma modern att reflektera över att Stora A kommer nog att bli byggnadsingenjör när han blir stor, och tänk vilken tur att han vill göra annat än att spela dataspel också!
Och så vidare, you get the picture.
 
Och handen på hjärtat, som förälder behöver man, jag, få ta del av båda bilderna. Den krassa verkligheten bidrar till en lättnad hos en kämpande förälder. Medan den mer "förskönande" bilden bidrar till att man, jag, ser alla fanstastiska skatter som föräldraskapet för med sig.
Och båda sidorna av myntet är sanna.
Det hänger bara på vilken bild du vill fokusera på idag.

Villig att vara

Idag är jag villig att vara:
 
 
Vad är du villig att vara?

Och makten är er...

Ännu en helg som gått i familjens tecken. Dock som gräsänka.
Och vi har haft det fantastiskt. I alla fall jag!
Lämnade över mandatet mer eller mindre till bröderna Bus att sätta agendan för helgen.
Det blev fredagsmys med varma mackor framför TVn. Lördagen varvades mellan kalas, legobygge, barntv, kortspel och bakning. Lilla G var kökschef över vinbärsmuffinsarna och Stora A över dumlekakorna. Till middag serverades spagetti och fiskpinnar.
Söndagen förflöt i ungefär samma tecken och tempo. Med glass till mellis.
Och tydigen kan man äta pannkaka til lunch i dagarna två utan att lessna!
Det enda som grämer den ömma modern är dock att det inte blivit någon frisk luft för bröderna Bus - men handen på hjärtat; vem vill vara ute i detta väder? Inte jag i alla fall!
 
Så nu är mammahjärtat ordentligt uppladdat och jag är (typ) redo för en förhoppningsvis spännande och givande vecka!
 
 
 
 
 
 
 
 
Och lite ego-tid för mamman hanns också med!
 
 
 
 
 
 

Härvaro

Maken är bortrest och jag är själv hemma med småprinsarna. Helgen ska bara ägnas åt dom som betyder mest.
Har sett till att kylskåpet är fyllt och slottet städat. Så det finns ingen anledning att lämna byn om vi (läs dom!) inte vill.
Och vi ska göra vårt bästa för att bryta alla rutiner!
Helgen har inletts på bästa möjliga sätt. Varma mackor framför TVn (inte lika goda som pappas med godkända ändå enligt Stora A), varma småprinsar som snusat i stora sängen bredvid mig, medan regnet smattrat rogivande mot altangolvet utanför.
Skön, slö slapparmorgon med frukostmys och tassande i pyjamas, feelgoodmusik på spotify, legobygge varvas med barntv. Och vi låtsas som om att världen utanför inte finns.
Bara total närvaro och kärlek.

Galet värre

Torsdagen var helt galen.
Spänner fast säkerhetsbältet, tar på störtkrukan och hoppas på smidig landning imorgon fredag.
 

Jag hjärta Jämtland

Ja, då var det dags att bjuda på bildkavalkad från de jämtländska fjällen.
Ord är överflödiga.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
foto Magnus Sjögren
 
 
 
 

Uggla

Är det något jag gillar så är det att uggla. Att nattuggla alltså.
Det är det bästa som finns.
När klockan passerat halv tio på kvällen kommer jag in i andra andningen. Jag njuter av att dagens tempo förändras och blir lugnare och saktigare. Huset blir tyst. Kreativiteten ökar och inspirationen är på topp.
 
 
Om det bara kändes så på morgonen också...
 
 

This time of the year

Måndag och första oktober. Grått och regnigt. Solen försöker komma fram, men lyckas inte. Får skrapa is från rutorna på bilen. Vintertiden börjar på kontoret.
Men ändå. Jag gillar oktober.
Kanske beror det på att jag fyller år just denna månad. Kanske beror det på det där "kura under en filt med tända ljus"-köret. Kanske beror det på att i oktober har man accepterat att sommaren är över och att hösten faktiskt är här.
 
Eller kanske det helt enkelt beror på att jag fyller år just denna månad. Och jag är barnsligt förtjust i att fylla år.
 
 
 

RSS 2.0